В Україні зафіксовано другий випадок захворювання на "свинячий грип"

— 29 вересня 2009, 17:57

В Україні зафіксовано другий випадок захворювання на грип А (Н1N1). Про це "Українській правді. Життя" повідомили у прес-службі Міністерства охорони здоров'я.

Для остаточного підтвердження діагнозу зразки аналізів будуть відправлені в Лондон. Але результати досліджень центральної санітарно-епідеміологічної станції МОЗ показали, що в українця - пандемічний варіант вірусу грипу типу А(Н1N1).

Хворий громадянин, 1970 року народження, є мешканцем України. Він тимчасово проживає у Києві, місце прописки - Кіровоград.

З 25 липня цього року по 3 серпня українець відпочивав в Індонезії, на острові Балі. Додому чоловік повертався літаком за маршрутом Балі-Сінгапур-Стамбул-Київ.

Ознаки хвороби в українця з'явилися 8 серпня (температура 39, сухий кашель, озноб). За два дні його госпіталізували.

На рентгенологічному дослідженні у чоловіка виявили пневмонію. Наступного дня йому встановили діагноз - бронхіт. А 13 серпня чоловік виписався з діагнозом - негоспітальна нижньодольова пневмонія.

22 вересня чоловіка направили для повторного рентгенологічного обстеження. Через три дні йому встановили діагноз - бронхіт.

Чоловік мешкає один. Контактні особи за допомогою не звертались, хворих не зареєстровано. Також не були зареєстровані випадки захворювання серед медперсоналу, працівників лабораторії, митниці та прикордонників.

Хворий стверджує, що протягом серпня-вересня не їздив до Кіровограду.

Нагадаємо, перший випадок захворювання на "свинячий грип" в Україні було зафіксоване у червні цього року.

Реклама:

Головне сьогодні