Названі основні хвороби, які вкорочують життя

— 30 вересня 2009, 15:40

Про це заявив виконавчий директор Асоціації міжнародних фармацевтичних виробників (AIPM) Володимир Шипков на прес-конференції у середу, повідомляє "Інтерфакс".

"Розрахунок, зроблений по індексі DALY (індекс глобального тягаря хвороб), що є лінійною сумою потенційних років життя, витрачених через передчасну смерть і непрацездатність, показав, що в Росії ішемічна хвороба серця забирає 38 років життя на 1 тис. осіб, цереброваскулярні хвороби (інсульти) 27 років на 1 тис. осіб, уніполярні депресивні розлади 11 років на 1 тис. осіб", - заявив Шипков.

Він зазначив, що, наприклад, у Німеччині індекс DALY для ішемічної хвороби серця, цереброваскулярних і депресивних розладів складає 4, 4, 7 років життя на 1 тис. осіб населення відповідно.

За його словами, найбільший тягар хвороб (64%) припадає на 24 захворювання.

Він також сказав, що ці захворювання добре піддаються медикаментозному лікуванню лікарськими засобами нового покоління, що, на відміну від країн Євросоюзу, досить недостатньо застосовуються в російській системі охороні здоров'я.

"У Німеччині і Франції показник загального тягаря варіюється від 100 (у 2,1 рази менше, ніж у Росії) до 137 років (у 1,5 рази менше, ніж у Росії) на 1 тис. осіб населення відповідно", - зазначив Шипков.

Реклама:

Головне сьогодні