У кримських дитсадках отруїлись вже 83 дітей

— 4 вересня 2009, 09:00

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я.

У стаціонар Джанкойської інфекційної дитячої лікарні госпіталізовані діти віком від 1,9 до 7 років. Усі вони перебували у різних дитячих садочках № 5, 7, 9, 14, 16. Малюки госпіталізовані з різними проявами: підвищення температури, пронос та блювота. Загалом в дитячих закладах перебуває 770 дітей.

З 83 госпіталізованих дітей, легкій перебіг захворювання мають 53 пацієнта, середньої важкості - 30.

Попередній діагноз - гастроентероколіт, повідомляє прес-служба МОЗ.

3 та 4 вересня закрито дитячі садочки № 5 та 9, з яких госпіталізовано більшість дітей; обстежено співробітників та дітей; відібрано для дослідження продукти, воду та змиви.

Проводиться детальне епідрозслідування.

Нагадаємо, у четвер повідомлялося, що у Криму отруїлись 60 дітей.

Перша дитина була госпіталізована в стаціонар Джанкойської інфекційної дитячої лікарні о 8 годині з вересня з проявами: температура, пронос, блювота. З 10 години ранку до 13.00 поступило ще 9 дітей зі схожими проявами. З 10-00 розпочато заходи щодо ліквідації спалаху кишкової інфекції.

Розпочато огляд персоналу дитячих закладів та з 14-00 огляди дітей, які були відсутні 3 вересня в дитячих колективах. Виявлено на дому 6 хворих дітей.

На місце події прибули Міністр охорони здоров'я Василь Князевич, Міністр охорони здоров'я АР Крим Сергій Донич, комісія МОЗ України з розслідування причин інциденту.

Крім того, у зв'язку з інцидентом президент Віктор Ющенко доручив Генпрокурору Олександру Медведьку невідкладно організувати розслідування для з'ясування причин, що призвели до надзвичайної ситуації, та вжити вичерпних заходів реагування.

Реклама:

Головне сьогодні