Геї та лесбійки Америки хочуть в армію

— 12 жовтня 2009, 11:49

У неділю десятки тисяч борців за права сексуальних меншинств пройшли маршем від Білого Дому до Капітолійського пагорба, намагаючись таким чином привернути увагу президента США Барака Обами.

Активісти вимагали від політика виконати свої передвиборчі обіцянки, повідомляє Радіо Свобода.

"Я побоююся, що Барак Обама не виконає своїх передвиборчих обіцянок", - заявив один з організаторів демонстрації Кліф Джонс.

Так, одна з обіцянок - дозволити службу в збройних силах геїв і лесбіянок. Зараз їх приймають, але тільки якщо вони не афішують своєї сексуальної орієнтації.

За словами військового перекладача лейтенанта Дена Цоя, він відверто заявив про те, що він гомосексуаліст. Одразу після цього начальство вирішило звільнити його з армії. Однак поки що цього не зробило оскільки Цой - один з лідерів руху сексуальних меншин.

"Ми вважаємо своїм обов'язком добитися припинення будь-якої дискримінації", - сказав Цой.

Більшість військовослужбовців не підтримують вимоги сексуальних меншин. На думку військових, дозвіл на службу геїв та лесбійок може підірвати боєздатність армії.

Окрім вимог, щодо служіння в армії, демонстранти також вимагали, щоб Барак Обама дозволив одностатеві шлюби.

Однак спостерігачі нагадують, що президент США не має такої влади і що вирішення питання про шлюб одностатевих повністю залежить від законодавців того чи іншого штату.

Реклама:

Головне сьогодні