Одеські попи молитимуться про "напоумлення журналісток хворобами"

— 12 жовтня 2009, 14:21

Відтак Одеська єпархія УПЦ МП закликала молитися про "напоумлення" журналісток "скорботою і хворобами", повідомляє УНІАН.

"Відтепер у Свято-Успенському, Свято-Пантелеймонівському, Свято-Іллінському і Свято-Іверському чоловічих монастирях будуть молитися про те, щоб Господь напоумив скорботою і хворобами озлоблених, помішаних наклепників на Христа і Його Святу Церкву Ольгу Князь, Світлану Годовенко і Лілію Фещенко", - йдеться на офіційному сайті Одеської єпархії, головним редактором якого є глава єпархії митрополит Агатангел.

Крім того, наголошується на офіційному сайті Одеської єпархії, "шукачам "сірячої правди" Князь, Годовенко і Фещенко "забороняється придбання і запалювання свічок".

У статті "Ритуальні гонорари Одеських храмів" розповідалось про те, скільки в Одесі коштують церковні послуги - вінчання, хрещення дитини, розвінчання й ін.. Матеріал був опублікований в газеті "Сегодня" 27 вересня цього року.

Співробітники газети опублікували "Прейскурант на обряди", вивішений для парафіян в одеському храмі Адріана і Наталії, згідно з яким за вінчання, залежно від дня тижня і церковних свят, потрібно заплатити 310-600 грн., за хрещення - 75-280 грн., за освячення квартири - 150-400 грн., за розвінчання - 150-200 грн.

[L]Крім того, журналістки повідомили, що в одеському храмі Святої мучениці Тетяни їх спочатку "запевнили, що всі обряди безкоштовні. Але після все ж таки зорієнтували: хрещення - 150 грн., вінчання - 400".

Здивував співробітниць газети також той факт, що ціна свічки у церковній лавці у 5 разів нижча, ніж у самих храмах: "Найменшу свічку в магазині купите копійок за 20, а в церкві - за гривню".

За словами священика о. Володимира, всі кошти витрачаються "на реставрацію, оплату комунальних послуг, будівництво і зарплату священикам".

Реклама:

Головне сьогодні