У Рівному знайшли нарколабораторію у підвалі міської лікарні

— 13 жовтня 2009, 17:42

Зловмисники робили психотропну речовину і продавали її молоді, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу управління СБУ в Рівненській області.

У повідомленні зазначається, що виробництво наркотиків було налагоджено в підвалі однієї з міських лікарень, приміщення зловмисники орендували для використання нібито під їдальню.

Правоохоронці вилучили спеціальне лабораторне устаткування, хімічні реактиви і виготовлену з їхньою допомогою психотропну речовину, також затримано трьох підозрюваних.

Під час обшуку будинку в одного з затриманих була виявлена ще одна хімічна лабораторія. Також вилучена зброя іноземного виробництва.

У відношенні підозрюваних порушена кримінальна справа по ст. 307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, збереження, перевезення, пересилання або збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів), по ст. 317 (організація або утримання місць для незаконного вживання, виробництва або виготовлення наркотичних засобів, психотропних речовин або їхніх аналогів).

Крім того, як повідомляє прес-служба СБУ, у Харківській області викрито викрито і припинено діяльність міжрегіональної злочинної групи в сфері наркобізнесу. Організаторами злочинного угруповання були діючі співробітники ГУ МВСУ в Харківській області з числа осіб старшого офіцерського складу.

Зокрема, лідером угруповання був заступник начальника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків МВСУ в Харківській області, який безпосередньо отримував наркотичні засоби. Разом з ним затримано начальника відділення кримінальної міліції у справах неповнолітніх МВСУ м. Харкова, який організовував збут наркотиків серед молоді в Харківській області.

Встановлено, що протягом 2009 року вказані особи з залученням мешканців сусідніх регіонів організували стійкі канали постачання до Харкова великих партій макової соломки: з початку цього року Службою безпеки задокументовано 10 епізодів постачання наркотичної сировини. У подальшому з неї виготовлявся опій, який збувався через підконтрольних наркозалежних осіб.

Вилучені у Харкові наркотичні речовини. Фото прес-служби СБУ

8 жовтня у рамках кримінальної справи, що порушена за матеріалами СБУ прокуратурою м. Харкова за ознаками ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).
Реклама:

Головне сьогодні