Знайдено раніше невідому роботу Леонардо да Вінчі

— 13 жовтня 2009, 19:00

У 1998-му році портрет "Молода дівчина у профіль в сукні епохи Відродження" була продана нью-йоркському колекціонер Пітеру Сільвермену на аукціоні Christie's всього за 19 тисяч доларів.

Однак тепер власник полотна зможе отримати за нього близько 147 тисяч долів, якщо незалежна експертиза підтвердить, що робота належить пензлю Леонарда да Вінчі, повідомляє Інтерфакс з посиланням на Antiques Trade Gazette.

Не так давно Пітер Сільвермен віддав на експертизу картину, щоб визначити її цінність. Радіо вуглецевий аналіз показав, що портрет "Молода дівчина у профіль в сукні епохи Відродження" старша, ніж вважалося раніше, і відноситься до XV сторіччя.

Окрім цього експерт Мартін Кемпом порівняв відбитки пальців на портреті з тими, які були виявлені на картині Леонардо да Вінчі "Святий Ієронім", яка зберігається у Ватикані. За словами експерта, він виявив "неабияку схожість" між відбитками.

До того ж Кемпом зазначив, що "Святий Ієронім" відноситься до більш раннього періоду творчості видатного художника, коли він не вдавався до допомоги учнів.

Невелика картина розміром 33 на 24 сантиметри виконана крейдою та тушшю на пергаменті, з яким Леонардо да Вінчі ніколи не працював. Однак, на думку, експертів, є свідчення, що художник цікавився подібною технікою.

Припускається, що на картині зображена Біанка Сфорца - донька герцога Міланського Людовіка Сфорца.

Реклама:

Головне сьогодні