На Львівщині випав рекордний за 12 років сніг

— 15 жовтня 2009, 11:41

Про це з посиланням на Управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА повідомляє УНІАН.

26 жовтня 1997 року на Львівщині було зафіксовано випадіння снігу висотою 19 см, однак при цьому сніг йшов п'ять діб поспіль. Цьогорічний снігопад триває третій день.

Від негоди вже є перші потерпілі. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, Львів'янка похилого віку зламала ногу, послизнувшись на засніженій дорозі.

Загалом, станом на 21 годину 14 жовтня завдані Львівській області збитки від стихії оцінюються у 10 млн грн., повідомивголова Львівської ОДА Микола Кміть.

За словами губернатора, з цієї суми 6 млн. грн. становлять збитки, завдані ВАТ "Львівобленерго", решта - збитки Львівської залізниці і витрати на першочергові аварійно-відновлювальні роботи.

"З резервного фонду бюджету області буде виділено 1 млн. грн. на проведення невідкладних робіт з ліквідації наслідків стихії", - поінформував Кміть.

Через сильний снігопад практично паралізовано рух на автошляхах гірських районів області - Турківському і Сколівському.

Через сильний вітер та сніг найбільше постраждала саме Львівщина - без світла понад 600 населених пунктів. Без водопостачання Сколе, Миколаїв, Дрогобич, Стебник та чотири з шести районів Львова. Енергетики вже подали світло шістьом районним лікарням області.

На Івано-Франківщині знеструмлено 242 населені пункти. Під вагою мокрого снігу дерева тут ламались, як сірники, обриваючи електричні лінії. Наслідки стихії ліквідовують сто спецбригад. Кажуть, електромережі пошкоджені більше, ніж за торішньої липневої стихії, повідомляє ЗІК.

Людей закликають повідомляти про місця обривів і не підходити до них.

Як повідомляє ICTV, на Закарпатті найбільше постраждав Іршавський район. Вітер зривав дахи і бив шибки у будинках. Через сильні опади піднявся рівень води у річках - на два метри у Боржаві й на півтора у Тисі біля Хуста.
У четвер на заході України оголошено штормове попередження: у горах мокрий сніг, у низинах - сильний дощ. І мороз до мінус семи.

Усі фото ЗІК

Реклама:

Головне сьогодні