Італійку судитимуть за надмірне піклування сином

— 15 жовтня 2009, 13:11

Соціальна служба отримала скаргу від одного італійця, який розповів, що його сина Луку у буквальному розумінні тримає в ізоляції рідна мати, повідомляє The Daily Telegraph з посиланням на газету Corriere Della Sera.

Жінка розійшлась з батьком сина через кілька місяців після народження дитини. З того час Лука живе з матір'ю та дідусем з бабусею. Наразі через ізольованість та надмірне піклування моторні навички хлопця відповідають трирічному вікові.

"Вони побудували стіну навколо цього маленького хлопчика. Йому не дозволяють грати з друзями, займатися спортом. Йому дозволено ходити до школи лише на той час, скільки тривають уроки. Йому забороняють брати участь у будь-яких позашкільних заходах", - розповів подробиці адвокат Андреа Марзола, який представляє інтереси дитини.

За словами вчителів, через відсутність фізичної активності Луці важко навіть підніматися сходами. Окрім цього хлопець може їсти лише їжу, яка подрібнена на маленькі шматки.

Матері, бабусі та дідові хлопчика пред'явлені звинувачення в "жорстокому поводженні" з дитиною.

До речі, це не вперше рідні Луки підуть до суду. У 2004-му році, коли дитині було 7 років, дорослі були засуджені до 14 місяців тюремного ув'язнення за ту ж таки надмірну опіку над сином.

Однак вони й досі не відбули покарання, оскільки намагаються оскаржити рішення суду.

Надмірне піклування про дитину, зокрема про хлопчиків, є традиційною проблемою Італії. Цей феномен навіть має спеціальну назву "mammone" - "матусин синок".

Реклама:

Головне сьогодні