40% нових призовників мають вищу освіту

— 15 жовтня 2009, 14:38

Особливістю цього призову є те, що до армії вже йде зріла молодь - 20-22 роки. Причому 40% юнаків мають спеціальну та вищу освіти, повідомляє Німецька хвиля з посиланням на дані керівника прес-центру ЗОК Олександра Поронюка.

Ще десяток років тому на строкову службу до війська йшли одиниці з вищою освітою, і вони були на вагу золота.

На думку експерта з військових питань Миколи Гуцуляка, освічені призовники - це ідеальний варіант для українського війська, бо "армія стає мислячою".

Наявність освічених людей серед строковиків стимулює офіцерів до роботи над собою, а ще з такими людьми легше працювати, їм можна довірити сучасну техніку, каже експерт.

Робота з юнаками, які лише закінчили школу, є і психологічно важчою, додає Гуцуляк.

Окрім цього, експерт зазначає, що рік для служби - це надто мало, аби навчити юнака азам військової справи та оборони. Тож, на думку Гуцуляка, термін служби у військах слід збільшити до двох років.

Ще однією особливістю цьогорічного призову є бажання юнаків служити за контрактом. Про це розповів керівник відділу призову управління ЗОК полковник Валерій Рибачук.

Нагадаємо, законодавство дозволяє особам, які мають загальну середню освіту, підписувати контракт на три роки. За свою службу вони отримують від 850 гривень та соціальні гарантії. Але спочатку молоді люди проходять відповідну підготовку у навчальних центрах.

Реклама:

Головне сьогодні