Карпати тонуть у снігу. Фото

У горах випало аж до 25 сантиметрів "білих мух". Останні такі снігопади у жовтні спостерігалися у 1997 році. Тоді було зафіксовано випадання снігу висотою 19 см, однак при цьому сніг йшов п'ять діб поспіль. Цьогорічний снігопад триває третій день.

Радість маленьких мешканців регіону, які нарешті можуть витягнути санки і покататись по засніжених пагорбах, не зовсім поділяють дорослі. Адже внаслідок негоди на Львівщині ще й досі без світла залишаються 529 населених пунктів.

Начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Львівської ОДА Олексій Титаренко запевнив журналістів, що електропостачання всіх населених пунктів регіону буде відновлене до кінця цього тижня - максимум до кінця суботи.

[L]"Ситуація непроста. Є значна кількість зламаних опор на лініях електропередач", - пояснив Титаренко. Він нагадав, що внаслідок негоди були знеструмлені понад 600 населених пунктів, а це третина області.

У деяких містах порушено водопостачання. У Львові подача води була відновлена ще в середу ввечері.

Водночас Золочів забезпечується водою в режимі тимчасових включень. "Золочівський водозабір має напругу і можливість працювати, але постачання води до міста не відновлене через відсутність світла у самому Золочеві", - пояснив Титаренко, повідомляє ЗІК.

За його словами, досі не підключені водозабори на Борислав. Без світла залишається Східниця. "Це найпроблемніші питання - Борислав, Східниця і Золочів", - вказав він.

Титаренко додав, що не працює водозабір на Перемишляни. Місто забезпечується водою за тимчасовою схемою.

Від негоди вже є перші потерпілі. Як повідомляє прес-служба Львівської міської ради, львів'янка похилого віку зламала ногу, послизнувшись на засніженій дорозі.

Загалом, станом на 21 годину 14 жовтня завдані Львівській області збитки від стихії оцінюються у 10 мільйонів гривень, повідомив губернатор Львівської області Микола Кміть.

За його словами, з цієї суми 6 млн. грн. становлять збитки, завдані "Львівобленерго", решта - збитки Львівської залізниці і витрати на першочергові аварійно-відновлювальні роботи.

"З резервного фонду бюджету області буде виділено 1 млн. грн. на проведення невідкладних робіт з ліквідації наслідків стихії", - поінформував губернатор.

Усі фото ЖЖ-користувача photus

Реклама:

Головне сьогодні