У полтавських лікарнях офіційно встановили ціни на послуги

— 15 жовтня 2009, 18:07

Про це з посиланням на прес-службу обласної державної адміністрації повідомляє "Інтерфакс".

Відповідне розпорядження підписав глава облдержадміністрації Валерій Асадчев.

За даними прес-служби, для встановлення тарифів були проведені відповідні розрахунки, згідно яким була визначена прейскурантна ціна.

"Тут немає ніякої рентабельності, ніякої прибутковості. Тут є витрати на матеріали, на хімічні препарати. Ми розуміємо, на який непопулярний крок ми пішли. Але ми хочемо, нарешті, вирішити цей вічний "гордієвий вузол", коли пацієнт, найчастіше в критичній ситуації, змушений з кишені платити лікареві гроші, і не завжди бути впевненим, що він одержить належну медичну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Плату в медзакладах не будуть стягувати за надання невідкладної медичної допомоги, а також у пологових будинках, онкодиспансерах, тубдиспансерах і організаціях, що працюють по програмах ВІЛ/СНІД, відзначили в прес-службі.

Вартість інших медпослуг, таких як огляд, здача аналізів, обстеження, згідно з прейскурантом, коливаються від 1,5 до 11 гривень за послугу.

Наступним кроком стане ліквідація всіх благодійних фондів у медичних закаладх.

"Кошти, які сплачуватиме пацієнт, будуть потрапляти на розрахунковий рахунок медичної установи і будуть підзвітні і підконтрольні, у тому числі органам КРУ, прокуратури і т.д.", - додали в прес-службі.

У той же час, мер Полтави Андрій Матковський висловився проти введення даних тарифів у медичних закладах міста.

"У закладах, що фінансуються з місцевого бюджету, це розпорядження не буде виконано. У нас є досить коштів для забезпечення належного лікувального процесу", - сказав він.

Керівництво Кременчука заявило, що досі не одержала відповідного розпорядження глави облдержадміністрації, однак у будь-якому випадку, якщо воно і буде введене у дію, то не раніше наступного року.

Реклама:

Головне сьогодні