Помилкових з’єднань із закордонними абонентами бути не може – Держзв’язку

— 16 жовтня 2009, 15:34

Про це повідомляє Державна адміністрація зв'язку у п'ятницю.

Так, коди деяких населених пунктів України та інших держав дійсно тотожні. Але, як роз'яснює начальник управління стратегії розвитку телекомунікацій Держзв'язку Ігор Шестак, це не створює умов для встановлення з'єднання із закордонним абонентом. І, отже, отримання відповідного рахунку.

Прес-служба наводить порівняння деяких телефонних кодів:

044 м. Київ - 0044 Великобританія;

045 Київська область - 0045 Данія;

061 Запоріжжя - 0061 Австралія;

032 Львів - 0032 Бельгія.

[L]Зазначається, що може здатись, що помилково набравши другий "нуль", замість Києва потрапимо до Великобританії. Однак з'єднання не відбудеться з кількох причин. До прикладу: телефонуючи абоненту Києва, після 044 набираємо сім цифр абонентського номера. А до Лондона - після 0044 ще десять цифр. Тобто помилитися треба аж на чотири цифри.

Крім того, набраний номер має існувати у Великобританії. Надходження рахунка можливе лише за умови з'єднання, що відбулося.

Якщо абонент все ж має певні сумніви, він може звернутися до оператора з проханням заблокувати автоматичний телефонний вихід на міжнародний зв'язок шляхом встановлення відповідної категорії абонента. Особливо це стосується споживачів, які використовують комутований доступ до мережі Інтернет.

Нагадаємо, як повідомляв раніше "Укртелефом", здійснюючи міжміські дзвінки, треба бути уважним при наборі "0". Адже при потворному наборі "0" здійснюється та міжнародне з'єднання з відповідною тарифікацією.

Скріншот сторінки з попередженням на сайті "Укртелекому"
Реклама:

Головне сьогодні