20-річні розкажуть світові про своє покоління

— 20 жовтня 2009, 16:07

Це змагання для молодих людей, які народилися у рік падіння Берлінського муру - 1989-му році. Організаторами конкурсу є британська газета The Financial Times, Європейський банк реконструкції та розвитку та італійський "Унікредітбанк", повідомляє Радіо Свобода.

Змагання триватиме до кінця року, а переможців оголосять у Лондоні навесні 2010 року.

"Це конкурс есеїв, роздуми авторів про 20 років їхнього життя - те, що сталося після падіння стіни, як вони сприймають себе, своє покоління, своє майбутнє, майбутнє своєї країни. Обсяг має бути не більше півтори тисячі слів і найкращі есеї увійдуть до збірки, яку видасть Європейський банк реконструкції і розвитку кількома мовами", - розповів голова журі український письменник Андрій Курков.

"А головний приз, окрім фінансової частини, буде складатися також зі стажування, це тільки для одного переможця, стажування у The Financial Times", - додав він.

За умовами конкурсу, автори можуть писати есеї рідною мовою: і казахською, і киргизькою, і українською, і російською, і сербською. Адже це конкурс для учасників постсоціалістичних країн.

Учасники можуть надсилати свої есеї електронною поштою на адресу [email protected]. Або можна знайти сторінку на сайті Європейського банку реконструкції та розвитку адресу, куди можна також надсилати свої твори.

Реклама:

Головне сьогодні