Президент Єврокомісії хоче у свою команду більше жінок

— 21 жовтня 2009, 12:10

У листі лідерам країн-членів Євросоюзу (ЄС) Баррозу просить приділити увагу висуванню жінок на посади європейських комісарів, повідомляє Інтерфакс з посиланням на прес-службу Європейської комісії.

Жозе-Мануель Баррозу зазначив, що після його затвердження на посаді голови Єврокомісії у вересні цього року багато керівників країн телефонували йому, консультуючись стосовно нового складу комісії.

"Хоча формально цей процес не може розпочатися до відповідного рішення Європейської ради (саміт ЄС відбудеться 29-30 жовтня у Брюсселі), я хотів би вже на цій стадії підкреслити важливість балансу у складі колегії, особливо гендерного балансу", - йдеться у листі Баррозу.

"Частина членів нинішньої колегії залишаться на наступний строк, а необхідно підібрати нові кандидатури для поповнення команди. Я попросив би вас усіх розглянути гендерний баланс як спільну мету і спільну відповідальність. Тому закликаю вас приділити особливу увагу присутності жінок у колегії, поки наша дискусія йтиме до завершення", - підкреслив голова Єврокомісії.

Наразі у складі Європейської комісії налічується 27 членів. З них лише вісім комісарів - жінки.

Згідно з правилами, голови держав і урядів мають делегувати по одному кандидату від кожної країни. Лише після призначення усіх кандидатів між ними розподіляються портфелі. Ті, хто переходять з попереднього складу на другий строк, зазвичай не зберігають портфелі, а отримують нові.

До речі, питання про збільшення кількості жінок у владних структурах останнім часом стало популярним. Так, лідер Консервативної партії Великобританії Девід Камерон вже пообіцяв залучити у парламент більше жінок та представників етнічних меншин.

Зокрема, як пише The Times, Камерон планує на наступних виборах використовувати виборчі бюлетені, де серед кандидатів будуть значитись лише жінки.

Так само політик обіцяє прослідкувати за тим, щоб у парламенті з'явилося більше темношкірих представників.

Реклама:

Головне сьогодні