Водій автівки, в якій загинув Ігор Пелих, є психічно здоровим – МВС

— 21 жовтня 2009, 14:24

Про це розказав керівник Центру громадських зв'язків Головного управління МВС у місті Києві Володимир Поліщук, повідомляє "Телекритика".

Нагадаємо, Ігор Пелих загинув 8 травня в аварії у Києві. Разом із ним загинула студентка Олександра Колі; інша пасажирка, Інна Ісакова, потрапила до лікарні з тяжкими травмами. Згідно з її свідченнями, водій автівки та діловий партнер Ігоря Пелиха Олег Кирилов разом з компанією у той вечір вживав алкоголь.

[L]"Кримінально-процесуальне законодавство передбачає, що після завершення слідства всі матеріали справи надаються адвокату та обвинуваченому. Як тільки вони ознайомляться з цими документами, справа потрапить до суду. За часом вони можуть ознайомлюватись з матеріалами і півроку, і кілька днів", - зазначив пан Поліщук.

За його словами, обвинувачення висунуто за статтею 286, частина 3 Кримінального кодексу України. Ця стаття передбачає, що порушення правил безпеки дорожнього руху, якщо вони спричинили загибель кількох осіб, караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років із позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Також Володимир Поліщук повідомив, що, відповідно до результатів експертиз, проведених слідством, обвинувачений є психічно здоровим і може відповідати перед законом.

Нагадаємо, раніше Олег Кирилов стверджував, що аварія сталася через епілептичний напад і упродовж місяця перебував у лікарні імені Павлова на обстеженні.

Реклама:

Головне сьогодні