Китайські письменники звинувачують Google в порушенні авторських прав

— 21 жовтня 2009, 15:25

За приблизними оцінками від CWWCS близько 18 тисяч книг 570 китайських письменників були відскановані Google для інтернет-бібліотеки.

Асоціація обурена тим фактом, жодне з китайських письменників не був проінформований щодо занесення його втору у бібліотеку Google, повідомляє видання China Daily.

"Компанія Google порушила широко визнанні міжнародні авторські правила, згідно з якими будь-яке сканування, збирання і використання творів, які охороняються авторським правом, мають відбуватися з дозволу правовласників та виплати їм певних грошових відрахувань", - зазначив заступник генерального директора Китайська асоціація із захисту авторських прав на письмові твори Чжан Хунбо.

Наразі китайська сторона вимагає від Google визнати той факт, що вони порушили авторські права та почати відкрите обговорення цієї проблеми з письменниками.

Нагадаємо, оналайн-бібліотека Google Books почала свою роботу у 2004-му році. Користувачі інтернету повинні внести певні кошти, щоб отримати доступ до творів.

Згідно з умовами використання творів Google виплачує авторам 60 доларів за книжку та 63% від прибутку, який приносить твір завдяки публікації в мережі інтернет.

Реклама:

Головне сьогодні