В Україні понад 76 мільйонів легальних мобілок

— 21 жовтня 2009, 15:49

Про це повідомляє Український державний центр радіочастот (УДЦР).

Користувачі мобільних телефонів, апарати яких були підключені до мереж операторів до 1 вересня 2009 року, можуть перевірити наявність своїх телефонів в базі кодів ІМЕІ надіславши SMS-повідомлення з кодом ІМЕІ власного мобільного телефону на короткий номер 307 або на сайті УДЦР.

Станом на 20 жовтня до "білого" списку бази даних внесено 79 147 956 кодів ІМЕІ мобільних терміналів, з яких 76 239 974 є кодами тих мобільних телефонів, що на 1 вересня поточного року працювали в мережі всіх операторів мобільного зв'язку, а також тих, що продаються на законних підставах та в подальшому будуть підключатися до мережі операторів.

В подальшому до "білого" списку бази даних будуть заноситися коди ІМЕІ лише тих мобільних телефонів, що законно ввезені на територію України та надійшли до торговельних мереж.

[L]Український державний центр радіочастот звертає увагу всіх, хто збирається придбати мобільний телефон, на такі моменти.

По-перше, купуючи мобільний телефон обов'язково переконайтеся в тому, що його код ІМЕІ внесено до узагальненої бази даних УДЦР.

Не купуйте телефон, код ІМЕІ якого відсутній в базі даних, щоб у подальшому ваш апарат не потрапив до "сірого", а, згодом, і до "чорного" списків, та оператор не припинив його обслуговувати.

По-друге, УДЦР просить врахувати: куплений "сірий" телефон, більш за все, не потрапить до "білого" списку. Так що крім моральної травми ви можете понести ще й матеріальні збитки.

Реклама:

Головне сьогодні