Європа шукає добровольця для віртуального польоту на Марс

— 21 жовтня 2009, 16:41

Європейське космічне агентство (ЕКА) оголосило про початок прийому заявок від бажаючих взяти участь в експерименті з моделювання польоту на Марс, повідомляє Інтерфакс.

"Слідом за успішно проведеним 105-денним попереднім дослідженням, яке закінчилося в липні, ЕКА шукає двох кандидатів і двох дублерів для участі у 520-денному експерименті, який має розпочатися в середині 2010-го року", - йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті ЕКА.

Заявки на участь приймаються від кандидатів віком від 20 до 50 років, які мають хорошу фізичну форму ті зріст не вище 185 сантиметрів.

Кандидати мають володіти російською та англійською мовами, мати медичну, біологічну чи технічну освіту.

"Вибір буде основуватися на освіті, професійному досвіді, медичній природності та соціальних звичках", - йдеться у повідомленні.

До речі, свої заявки на участь можуть надсилати не всі жителі Європи, а лише громадяни країн-учасниць програми з підготовки до майбутніх пілотованих місій на Місяць та Марс.

До цих країн належать: Австрія, Бельгія, Швейцарія, Чехія, Німеччина, Данія, Іспанія, Греція, Італія, Ірландія, Норвегія, Нідерланди, Швеція. Також заяви на участь можуть надсилати жителі Канади.

Останній строк прийму заявок від добровольців - 5 листопада.

Реклама:

Головне сьогодні