Біле вино і пиво знижує шанси на штучне запліднення

— 23 жовтня 2009, 18:45

Дослідження вчених медичного факультету Гарвардського університету показало, що вживання шести умовних одиниць алкоголю на тиждень зменшує для жінки вірогідність завагітніти на 18%, а шанс успішного запліднення для її партнера - на 14%.

Особливо негативно впливає на шанси штучного запліднення біле вино - для жінок, і пиво - для чоловіків, повідомляє ВВС.

У дослідженні взяли участь 2,5 тисячі пар з США. Серед них половина жінок і близько третини чоловіків випивали менше одного алкогольного напою на тиждень, у той час як 4% жінок і 5% чоловіків випивали щонайменше раз на день.

Згідно з отриманими результатами, у жінок, які вживали від однієї до дев'яти умовних одиниць білого вина на тиждень, вірогідність народження дитини знизилась на 24%, а ризик відторгнення імплантованого ембріона збільшився на 23%.

У чоловіки, які щоденно випивали пляшку пива, вірогідність появи на світ дитини знизилась на 30%, а ризик невдалої процедури імплантації зріс на 38%.

Як пояснив голова британського Товариства репродуктивної медицини Тоні Резерфорд, яйцеклітина і сперма формуються протягом трьох місяців до зачаття.

Тому для збільшення шансів на зачаття жінкам необхідно заздалегідь кинути палити, скоротити вживання алкоголю та знизити масу тіла, якщо їхня вага перевищує норму.

Резерфорд також зазначив, що у пар, які брали участь у дослідженні, були проблеми з репродуктивним здоров'я, тому в них могли бути й інші причини того, що алкоголь так впливав на їхню здатність до дітородіння.

"Якщо ви намагаєтесь зачати дитину за допомогою штучного запліднення, можливо, вам, на всяк випадок, краще взагалі не пити", - додав науковець.

Реклама:

Головне сьогодні