Латвійці влаштували падіння "метеориту"

— 26 жовтня 2009, 16:46

У неділю ввечері Державна пожежно-рятувальна служба Латвії повідомила, що на поле в околиці міста Мазсалаца неподалік від кордону з Естонією впав великий вогняний об'єкт, у результаті чого в полі сталося займання.

Людських жертв немає. Натомість на полі виник кратер глибиною 5 метрів і діаметром не менше 15 метрів, повідомляє ВВС

На місце події виїхала група геологів з Латвійського університету, що з'ясувати, що стало причиною появи воронки.

У результаті геологи разом з естонськими колегами з Тартуського університету зробили висновки, що насправді кратер рукотворний, повідомляє Інтерфакс з посиланням на агентство BNS .

Як розповів завідуючий відділом геологічного факультету Латвійського університету Гірт Стінкуліс, воронку вирили люди, оскільки на її краях видно сліди лопати. До того ж, пропорції воронки не відповідають тим, які бувають при падінні метеориту - вал надто високий, а глибина ями надто велика.

За словами геолога, краї ями надто круті, а в середині неї щось спалахнуло. Найвірогідніше, що це горів порошок алюмінію.

На запитання, навіщо комусь знадобилося піднімати такий ажіотаж Стінкуліс відповів:

"Хороше питання. Можливо. Для популярності і ажіотажу, можливо, для чогось ще. Це питання не до мене".

У будь-якому разі, новина про "падіння метеориту" викликала неабиякий резонанс. Подейкують, що навіть знайшлись розумники, які брали гроші з допитливих туристів, які хотіли подивитися на місце падіння "метеориту".

Реклама:

Головне сьогодні