Тест

"Євробачення" змінило правила голосування

Відтепер телеглядачі зможуть голосувати за учасника, який їм сподобався, протягом усього ефіру конкурсу, а не в останні 15 хвилин після я завершення усіх виступів, як це було раніше.

Про це повідомляється на офіційному сайті пісенного конкурсу.

Нові правила голосування за допомогою смс та телефонних дзвінків діятимуть вже під час півфіналу та фіналу "Євробачення-2010", яке пройде в травні наступного року в Осло.

"Це більше логічно, коли ви можете віддати свій голос за виконавці коли бачите і чуєте його пісню, а не після усіх виступів. Досвід кількох національних відборах також показав, що збільшення часу на голосування досить ефективне," - зауважив виконавчий керівник "Євробачення" Сванте Стокселіус.

До речі, це не перша поправка, яку вирішили внести у правила організатори пісенного конкурсу.

Так, після скандалу в Азербайджані, коли допитали кількох осіб, які проголосували на "Євробаченні-2009" за представників Вірменії, було вирішено змінити відповідальних за розголошення інформації про осіб, що брали участь у голосуванні.

Якщо раніше відповідальність за подібне порушення несли постачальники телекомунікаційних послуг, то відтепер відповідальними за це будуть національні телекомпанії, що транслюють "Євробачення".