Вірус без кордонів

Викликає занепокоєння медиків і керівництво області те, з якою швидкістю поширюється недуга.

Валентина Тарасюк, начальник управління охорони здоров'я Чернівців, повідомляє найсвіжіші дані:

"В обласному центрі медики зафіксували три смерті від пневмонії за три дні. На ранок 29 жовтня в лікарні швидкої медичної допомоги знаходяться п'ятеро людей, з них четверо - у реанімації з важкою пневмонією, також серед них одна вагітна жінка".

Медики не знають який саме вірус косить людей. Запобіжні заходи радять такі ж як і при ГРЗ. Зізнаються - до таких швидких темпів поширення хвороби, до того ж, у цей період, не були готові. Загалом, за минулий рік від пневмонії в Чернівцях померло 30-ро людей, наголошує Валентина Тарасів.

Але летальний випадок у Чернівцях вже зафіксували. 26 жовтня у місті померла 24-річна дівчина, причина її смерті медикам досі невідома.

Завідувач епідеміологічним відділом Чернівецької обласної СЕС Юрій Падурару стверджує:

"Санепідслужба вже провела лабораторне дослідження, вірусологічне дослідження матеріалу від померлої хворої після пневмонії. За результатами вірусологічного дослідження вірусів грипу і вірусів гострих респіраторних вірусних інфекцій матеріали не виділено. Тому казати про інфекційне, про вірусологічне начало в цьому випадку немає підстав".

Втім у місті суцільна паніка. Люди налякані тією інформацією, яка лунає з засобів масової інформації. Найбільше хвилюються матері за своїх дітей, а медики нічим не можуть зарадити - тільки сиплять цифрами: "Що стосується кількості дітей, точно такі ж самі статистичні дані - дітей в два рази більше захворіло, ніж в минулому році".

Є госпіталізовані діти і вони складають приблизно 42% від госпіталізованих дорослих. Тобто половина з усіх ситуацій, які мають місце в області, стосуються дітей", - говорить начальник відділу охорони здоров'я дітей та матерів Головного Управління охорони здоров'я ОДА Марія Поліщук.

Школи та дитсадки у Чернівцях та області наразі працюють.

Кількість буковинців, які страждають від недуги, суттєво збільшилась у Вижницькому, Заставнівському, Сторожинецькому та Хотинському районах. у Чернівцях рівень захворюваності виріс майже вдвічі, повідомляють в облдержадміністрації

Реклама:

Головне сьогодні