Церкву Сайєнтологів у Франції визнано шахраями

— 29 жовтня 2009, 18:34

Двом відгалудженням організації Сайєнтологів та кільком її лідерам у Франції було наказано сплатити штраф, повідомляє ВВС.

Справу було заведено після скарг з боку двох жінок, одна з яких сказала, що її завдяки маніпуляціям змусили віддати понад 20 тисяч євро у 1990-х роках.

Прокурори вимагали заборони операцій організації у Франції та сильніших штрафів, але дірка в законодавстві не дозволила повної заборони.

Натомість суддя в Парижі наказав Центру Знаменитостей та книгарні церкви заплатити штраф у 600 000 євро. Алану Розенбергу, керівнику організації у Франції, дали дворічний термін ув'язнення з відтермінуванням вироку і штраф 30 000 євро.

На відміну від США, де це вчення досить популярне і користується привілеями як церква, Франція завжди відмовлялася визнавати сайєнтологію релігією, твердячи, що це чисто комерційна операція, яка має на меті витиснути якомога більше грошей із часто беззахисних жертв.

ВІДЕО ДНЯ

Протягом останніх 10 років Франція притягала до відповідальності окремих членів групи, проте це вперше перед судом постала вся організація, каже вона.

Речник Міжнародної церкви сайєнтологів сказав, що ці звинувачення будуть відкинуті в апеляційному суді, і церква продовжить зростати у Франції.

Церква сайєнтології була заснована в 1954 році покійним письменником-фантастом Л. Роном Хаббардом. До неї належать такі голлівудські зірки, як Джон Траволта і Том Круз.

Реклама:

Головне сьогодні