Загиблі від пневмонії на Прикарпатті не були за кордоном

— 31 жовтня 2009, 22:24

Про це сьогодні повідомили у прес-службі Івано-Франківської облдержадміністрації, повідомляє УНІАН.

За інформацією керівників Головного управління охорони здоров'я ОДА, в області немає лабораторно підтверджених випадків захворюваності на "каліфорнійський грип". Аналізи для такої діагностики відправляються до Києва та за кордон.

Достеменно відомо лише те, що шестеро померлих не перебували за кордоном і серед них немає мешканців Івано-Франківська.

Станом на 31мжовтня в Івано-Франківській області від невстановленого вірусу вже померло восьмеро осіб.

По медичну допомогу з початку епідемії звернулося 24 тис. 090 хворих, з них 45% - діти віком до 14 років. Було госпіталізовано 1293 хворих. За останню добу по допомогу звернулося 6 тис. 566 мешканців краю (з них - 2 925 дітей).

З цієї кількості хворих госпіталізовано 231 людину (з них - 68 дітей). Наразі у відділеннях анестезіології та інтенсивної терапії перебуває 37 осіб (з них - 5 дітей). П'ятеро вагітних жінок перебуває на штучній вентиляції легень. Стан таких хворих стабільний, загрози життю немає.

На Прикарпатті створено робочу групу, яка відстежує ситуацію із забезпеченням аптечної мережі необхідними медичними препаратами і засобами захисту, а також контролює ціни на них.

Загалом, станом на дев'яту годину вечора 31 жовня в Україні встановлено 14 випадків захворювання свинячим грипом, повідомила прем'єр Юлія Тимошенко.

Загалом кількість смертей від вірусної пневмонії станом на 31 жовтня сягнула 40 осіб. Кількість померлих від вірусної пневмонії у Львівській області зросла до 19.

На Тернопільщині кількість померлих від захворювання ГРВЗ досягла 13 осіб.

В Івано-Франківській області від пневмонії померли 8 осіб.

Реклама:

Головне сьогодні