Колекціонер продає 5 тисяч олімпійських презервативів

— 9 листопада 2009, 16:54

Зібрана колекція гумових виробів виставляється на аукціон одним лотом. Стартова ціна - 5 тисяч юанів (близько 750 доларів), тобто десь по 15 центів за кожен презерватив, повідомляє ВВС з посиланням на China Daily.

На кожній упаковці презервативів зображено офіційне гасло Олімпіади - "Швидше! Вище! Сильніше!" - англійською та китайською мовами.

Усі 5 тисяч презервативів мають бути продані одному покупцеві на Надзвичайному аукціоні Китайської спортивної колекції. Аукціон запланований на 29 листопада.

"Аукціон має привернути увагу громадськості, виступити у якості пропаганди безпечного сексу і профілактики розповсюдження ВІЛ/СНІД", - пояснив упорядник аукціону, представник Асоціації колекціонерів Китаю Гуо Лей.

За його словами, деякі потенційні покупці можуть пропустити аукціон з етичних міркувань. Адже, купівля 5 тисячі презервативів може бути сприйнята суспільством як ознака розпусти.

Загалом же організатори розраховують, що в аукціоні візьмуть участь і подружні пари.

На тому ж аукціоні власник колекції презервативів колекціонер Чжао Сяокай виставить також і олімпійський факел з автографом легендарного бразильського футболіста Пеле. Окрім цього, будь-хто зможе також придбати і китайську олімпійську аптечку першої допомог з Ігор 1936-го року.

До речі, безкоштовні презервативи почали роздавати учасникам Олімпійських ігор з 1992-го року, коли Олімпіада проходила у Барселоні.

Реклама:

Головне сьогодні