По довжині пальців можна виміряти пристрасність людини

— 10 листопада 2009, 10:00

Команда дослідників на чолі з Еммою Нельсон з Університету Ліверпуля порівняла співвідношення довжини вказівного і безіменного пальців у різних видів мавп, співставивши результати з їхньою сексуальною та соціальною активністю, пише Inopressa з посиланням на німецьку видання Die Wel.

Так, безіменні пальці павіанів та макак-резус, що відносяться до групи приматів Старого світу, довше вказівних. За словами спеціалістів, це вказує на те, що ці мавпи відрізняються забіякуватістю та схильністю до полігамії.

Мавпи-ігрунки чи капуцини, що проживають у Новому світі, навпаки, відрізняються м'якістю характеру, не схильні вступати у конфлікти з рідними, і для них типова моногамія - при цьому безіменний палець цих мавп коротше вказівного.

Людиноподібні мавпи, шимпанзе і горили, знаходяться десь посередині щодо агресивності та сексуальності - про що свідчать практично однакова довжина другого і четвертого пальців.

За даними дослідження, співвідношення довжини пальців рук, які розглядаються як показник сексуальної та соціальної активності, пов'язане з гормональним фоном матері в період розвитку ембріону.

Так, якщо ще ненароджений малюк стикався з підвищеним рівнем тестостерону в організмі, у нього потім проявляються не лише суто чоловічі риси, але й характерне співвідношення довжини вказівного і безіменного пальців - на користь останнього. Підвіщений рівень естрогенів викликає протилежні ознаки.

А оскільки тестостерон і естроген виконують центральну роль і в організмі людини, у людей також можна орієнтуватися щодо сксуальності та пристрасті по довжині пальців.

За результатами дослідження, яке провели співробітники Технічного університету Хемніца, чим довший безіменний палець у чоловіка, тим більше сексуальних контактів він мав у житті.

Що ж стосується жінок, то представниці прекрасної статі з приблизно однаковою довжиною безіменних та вказівних пальців мають усі передумови вийти заміж та народити багато дітей.

А на думку вчених з університету Берклі, дами з більш довгими безіменними пальцями мають схильність до гомосексуальних зв'язків.

Реклама:

Головне сьогодні