Ще трьом мобільним операторам заборонили рекламувати "нульові тарифи"

— 10 листопада 2009, 13:29

Про це повідомив в.о. голови АМК Олександр Мельниченко, пославшись на рішення, винесене напередодні комітетом, повідомляє ТСН з посиланням на УНІАН.

"Тепер практично всі мобільні оператори мають взяти до виконання вимоги Антимонопольного комітету, і за 10 днів ця реклама має зникнути з українського телебачення, радіо, газет, білбордів тощо", - сказав він.

При цьому Мельниченко підкреслив, що у разі невиконання операторами вимог комітету, їх буде оштрафовано на суму, що дорівнює 10% їх річної виручки.

Рішення про припинення поширення реклами власних послуг з неповними даними щодо їхньої вартості стосується ЗАТ "Українські радіосистеми", ТОВ "Голден Телеком" і ВАТ "Укртелеком", в особі філії "Утел", зазначається у повідомленні АМК, опублікованому на офіційному сайті комітету.

Нагадаємо, у середині жовтня Антимонопольний комітет України рекомендував ЗАТ "Київстар Дж. Ес. Ем.", ЗАТ "Український мобільний зв'язок" і ВАТ "Астеліт" у 10-денний термін припинити дії, що містять ознаки порушення законодавства про захист від недобросовісної конкуренції.

За даними АМК, компанії розповсюджували відомості з неповними даними про ціну на послуги, які ці оператори надають.

Як встановив АМК, реклама операторів могла вводити споживачів в оману щодо реальних витрат, яких доведеться зазнати під час отримання послуг мобільного зв'язку. На веб-сайтах компаній та в рекламі тарифних планів операторів інформація щодо обов'язкового збору до Пенсійного фонду міститься в примітках, що у більшості випадків подана значно меншим шрифтом, ніж ключові дані щодо тарифів.

Крім того, ЗАТ "Українські радіосистеми", ЗАТ "Київстар Дж.Ес.Ем.", ЗАТ "Український мобільний зв'язок" і ТОВ "Астеліт", рекламуючи так звані "нульові" тарифи, не зазначали повних умов, за яких ці тарифи діють.

Реклама:

Головне сьогодні