В Україні вже 67 хворих на "свинячий грип"

— 10 листопада 2009, 14:58

Про це заявив перший заступник міністра охорони здоров'я України Василь Лазоришинець на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс".

Разом з тим він підкреслив, що якщо в регіоні виявлено хоча б одну людину, хвору на пандемічний грип, то всіх хворих лікують за єдиним протоколом, що регулює надання медичної допомоги при захворюванні на грип A/H1N1.

"Якщо в регіоні є хоча б одна людина, яка має пандемічний грип, то, фактично, всі хворі можуть мати цей вірус. Тому лікування, незалежно від того, є цей вірус чи ні, за певних важких формах повинно проходити по одному протоколу та ведення цих хворих абсолютно однакове, незалежно від того, пандемічний це грип чи ні ", - заявив він.

Лазоришинець також повідомив, що в Україні станом на вівторок на грип захворіли 1 млн. 31 тис. 587 осіб, з них 52 тис. 742 осіб знаходиться в стаціонарах, що значно менше, ніж у попередню добу.

При цьому він підкреслив, що в цій ситуації намітилося 2 позитивних моменти: на 115 осіб зменшилась кількість осіб, які перебувають у реанімації, і на 5 осіб менше перебувають на штучній вентиляції легень.

Крім того, зі стаціонарів і амбулаторного лікування виписалися 13,5 тис. осіб.

"Можна говорити про стабілізацію ситуації з деякими моментами поліпшення", - додав Василь Лазоришинець.

"На сьогоднішній день ми не можемо прогнозувати, що буде завтра, післязавтра ... проте кількість регіонів, які пройшли епідпоріг, залишається такою ж - 14", - зазначив він.

При цьому Лазоришинець не зміг дати відповідь на питання, чи буде продовжено карантин у західних регіонах, а також чи будуть відновлені заняття в школах і вузах.

За його словами, таке рішення приймає головний державний санітарний лікар.

Разом з тим, на його думку, епідемічний процес триває.

"На мою думку, карантин необхідно продовжувати", - зазначив перший заступник міністра охорони здоров'я.

Реклама:

Головне сьогодні