Самопроголошений патріарх відкидає звинувачення у зґвалтуванні

— 10 листопада 2009, 18:26

Олег Кулик, який називає себе патріархом Мойсеєм незареєстрованої української автокефальної православної церкви (канонічної) (УАПЦ-К) категорично відкидає звинувачення у зґвалтуванні прихожан церкви.

Разом з тим він заявляє, що перебуває за межами України, оскільки побоюється свого "фізичного знищення", повідомляє Інтерфакс.

Про це "патріарх Мойсей" сказав у вівторок під час включення на прес-конференції.

"Це все надумані речі. Нічого такого не було. Нехай нададуть докази, - що і де таке було", - сказав він, коментуючи звинувачення у зґвалтуванні.

Він також висловив переконання, що і суд в Україні "буде купленим" і може ухвалити рішення не на його користь.

Нещодавно міліція Голосіївського району Києва порушила кримінальну справу проти чоловіка, який самовільно проголосив Українську автокефальну канонічну церкву, назвавшись при цьому "патріархом Мойсеєм", і "під виглядом релігійних обрядів намагався встати у статеві стосунки з прихожанами".

Наразі, за словами начальника ГУМВС України у Києві Віталія Яреми, є 6 заяв від постраждалих жінок. Останні стверджують, що самопроголошений патріарх запрошував їх до себе додому, підливав їм у напої психотропні речовини і ґвалтував. При цьому дві ж постраждалих заразилися венеричними захворюваннями.

Підозрюваного оголошено у міждержавний розшук.

Реклама:

Головне сьогодні