Самопроголошений патріарх відкидає звинувачення у зґвалтуванні

— 10 листопада 2009, 18:26

Олег Кулик, який називає себе патріархом Мойсеєм незареєстрованої української автокефальної православної церкви (канонічної) (УАПЦ-К) категорично відкидає звинувачення у зґвалтуванні прихожан церкви.

Разом з тим він заявляє, що перебуває за межами України, оскільки побоюється свого "фізичного знищення", повідомляє Інтерфакс.

Про це "патріарх Мойсей" сказав у вівторок під час включення на прес-конференції.

"Це все надумані речі. Нічого такого не було. Нехай нададуть докази, - що і де таке було", - сказав він, коментуючи звинувачення у зґвалтуванні.

Він також висловив переконання, що і суд в Україні "буде купленим" і може ухвалити рішення не на його користь.

ВІДЕО ДНЯ

Нещодавно міліція Голосіївського району Києва порушила кримінальну справу проти чоловіка, який самовільно проголосив Українську автокефальну канонічну церкву, назвавшись при цьому "патріархом Мойсеєм", і "під виглядом релігійних обрядів намагався встати у статеві стосунки з прихожанами".

Наразі, за словами начальника ГУМВС України у Києві Віталія Яреми, є 6 заяв від постраждалих жінок. Останні стверджують, що самопроголошений патріарх запрошував їх до себе додому, підливав їм у напої психотропні речовини і ґвалтував. При цьому дві ж постраждалих заразилися венеричними захворюваннями.

Підозрюваного оголошено у міждержавний розшук.

Реклама:

Головне сьогодні