Запущено інтернет-аукціон для мільярдерів

— 11 листопада 2009, 12:13

Перший інтернет-аукціон для мільярдерів, який отримав назву BillionaireXchange, розпочав роботу на початку тижня, повідомляє Reuters.

До цього аукціон працював 10 місяців у тестовому режимі. За цей час було проведено багато угод загальною сумою більш ніж на 180 мільйонів доларів.

Щоб зареєструватися на інтернет-сайті потенційний учасник повинен надати докази про свої статки, які мають бути не меншими ніж 2 мільйони доларів.

На BillionaireXchange багатії практично анонімно можуть продати чи придбати коштовні речі.

"У зв'язку з нинішнім економічним станом у США є чимало заможних людей, яким потрібно продати и придбати деякі з предметів розкоші непомітно і у приватному порядку, не привертаючи до цього особливої уваги", - пояснив переваги інтернет-аукціону один з його засновників Квентін Томпсон.

Засновники аукціону пояснюють, що їхній веб-сайт зайняв ринкову нішу між бюджетними інтернет-аукціонами, типу eBay, та престижними аукціонними домами, наприклад як Sotheby's та Christie's.

Та головною відмінністю BillionaireXchange від останніх є те, що тут можна виставляти на продаж не лише витвори мистецтва та антикваріату, а й нерухомість, підприємства, яхти, колекційне вино тощо.

Власники інтернет-аукціону для багатіїв стягують збір у розмірі 5% від суми продажу того чи іншого лоту.

Наразі серед клієнтів BillionaireXchange вже нараховується близько десятка мільярдерів.

Реклама:

Головне сьогодні