Вирощено найкращі яблука у світі

— 11 листопада 2009, 13:22

На селекціонування нового сорту яблук, який австралійські учені називають "найкращим яблуком у світі", знадобилося 20 років, повідомляє The Daily Telegraph

Вирощені яблука, які поки що офіційно називаються RS103-130, залишається "хрусткими" та соковитими 14 днів після того, як їх зірвали. Так якщо фрукти зберігати в холодильнику, то вони залишатимуться свіжими кілька місяців.

За словами вчених, така здатність до тривалого зберігання не результат генної модифікації, а також імунних властивостей, які були виявлені у генах азіатських сортів яблук.

Новий сорт яблук має надійти у продаж вже на початку наступного рокую.

"Вся принадність цього фрукта у тому, що ви можете купити його і помістити його у фруктовій мисці, де він зберігатиме пружність, текстуру строком до 14 днів", - пояснив австралійський мінстр промисловості.

"Первинні тести смаку були фантастичні. З п'яти сортів яблук, які пропонувалося скуштувати, новий сорт набрав найбільшу кількість схвальних відгуків. Навіть більше, ніж сорт Pink Lady, який дуже популярний у Великій Британії", - додав він.

Окрім цього, яблука сорту RS103-130 унікальні ще й тим, що мають стійкість до хвороби, яка зазвичай вражає листя та плоди яблук.

На боротьбу з цим уряд Австралії виділяє щороку 6 мільйонів фунтів стерлінгів. Тож, новий сорт яблук в майбутньому може значно зекономити бюджетні кошти.

Реклама:

Головне сьогодні