Виявлено дієту, яка робить людей щасливими
Спеціалісти з Національного фонду кардіології і Ради з медичних досліджень національного здоров'я Австралії заявили, що вуглеводнева дієте та скорочення споживання м'яса і молочних продуктів робить людей більш щасливими, повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.
Такі висновки були отримані після дослідження, у якому взяли участь 106 осіб віком від 24 до 64 років, які мали проблеми із зайвою вагою.
Добровольців розділили на дві групи, які мали протягом року дотримуватися різних дієт. Так, перша група сиділа на вуглеводневій дієті, де основу раціону становили хліб, макарони і рис.
Друга група учасників дотримувалася жирової дієти - їли активно м'ясо та молочні продукти.
У результаті, після 8 тижнів експерименту, всі учасники почували себе добре.
Однак учені помітили, що до кінця року настрій був кращим у тих, хто вживав у їжу більше вуглеводів.
Ті ж, хто сиділи на жировій дієти, по закінченні року виявилися більш агресивними і схильними до депресії, ніж ті, хто обмежував себе у м'ясі і молоці.
В обох випадках учасникам обох груп вдалося скинути приблизно по 13,7 кілограмів зайвої ваги.
На думку австралійських учених, вуглеводнева і жирова дієти поліпшують пам'ять, проте швидкість розумових процесів по закінченні року залишається на тому самому рівні.