Японець вже майже рік пішки подорожує світом. Тепер він в Україні. Фото

Цей незвичайний 29-річний мандрівник прокрокував 9 тисяч кілометрів. Інженер-комп'ютерник Масахіто Йошида розпочав свою незвичну подорож 1 січня 2009 року із Шанхая. Х собою японець взяв лише візок зі скромними пожитками.

За спиною - рюкзак. У рюкзаку - намет, спальний мішок і речі. У візку - запасні ресори, газова плитка, посуд. Вдома залишилися мама і тато.

9 тисяч кілометрів прокрокував незвичайний 29-річний мандрівник, перетнув Киргизстан (4765 км), Казахстан (3285 км), Росію (968 км), і ось у середу рано вранці він прийшов до Маріуполя. "Азов - це добре!" - сказав Масахіто, коли вперше за всі 9 тисяч кілометрів свого шляху побачив море.

Ось так Масахідо Йошида подорожує світом
Як з'ясувалось, японець дуже погано знає англійську, тому спілкування з ним доводиться підкріплювати мовою жестів.

Відповідь на найголовніше питання "навіщо все це?" була очевидна. Масахіто хотів побачити світ, і для цього йому не потрібен ніякий транспорт. Адже він тільки заважає знайомитися з людьми, відвідувати маленькі міста, часто такі, в яких і автобуси не ходять.

Вдень він йде, на нічліг зупиняється у невеликих готелях або просто в наметі. Іноді його запрошують місцеві жителі. Приміром, теплу куртку Масахіто подарував один росіянин, з яким він познайомився в дорозі.

ВІДЕО ДНЯ

Щодня Масахіто проходить від 40 до 60 км. Йде досить швидко. На територію України японець ступив увечері 9 листопада. А вже 25 листопада планує перетнути її кордон з Молдовою, повідомляє 0629.com.ua.

Проблем з візами Масахіто не відчуває. "Дають дуже просто", - каже він. На всьому своєму шляху Масахіто зустрічав лише тепле і дружелюбне до себе ставлення. Його ніхто не образив і не пограбував в дорозі. А ось допомагали багато і в усьому.

Після Маріуполя Масахіто через Бердянськ вирушить в Одесу. Потім до Молдови, далі через Італію - до Португалії.

Японець встигає ще й знімати свою подорож на відео
Після Португалії Масахіто попрямує до Сахари, а вже звідти літаком до Японії. В Одесі Масахіто зустріне його мама, яка спеціально прилетить з Японії, щоб зустрітися з сином. До слова, вона надіслала Масахіто листа електронною поштою, з попередженням, що в Україні небезпечно - грип. Тож Масахіто має намір купити марлеву пов'язку.

Це єдине негативне враження у японця про нашу країну. Все інше (красиві жінки, добрі щирі люди) Масахіто подобається.

А ось національну кухню Масахіто ще не пробував. У маріупольському готелі, де Масахіто запинився переночувати, йому запропонували на вечерю борщ та вареники з картоплею. Тож цілком можливо, що українським кухарям все-таки вдасться переконати мандрівника, що українська кухня краща, ніж китайська та японська. Поки що ні росіянам, ні казахам зробити цього не вдалося.

Цікаво, що після завершення свого пішого походу і відпочивши в рідній Японії, Масахіто хоче знову вирушити в дорогу. На цей раз - до Аргентини і Північну Америку.

За матеріалами 0629.com.ua

Реклама:

Головне сьогодні