Від "свинячого грипу" померло вже 16 українців

— 12 листопада 2009, 15:20

Про це заявила головний лікар Центральної санітарно-епідеміологічної станції Любов Некрасова на прес-конференції в четвер, повідомляє "Інтерфакс".

"Попередній висновок: можна вважати, що на сьогодні цей тип вірусу (А/H1N1) панує на території країни, і більшість захворювань все ж таки викликані цим типом вірусу. Але сьогодні циркулюють і інші типи вірусів - сезонного грипу та респіраторні віруси", - додала вона.

Нагадаємо, станом на середу 11 листопада в Україні було зареєстровано 85 випадків захворювання на так званий свинячий грип, 14 людей загинуло.

Любов Некрасова повідомила, що українські фахівці з експертами ВООЗ визначили ті групи хворих, зразки яких направляються на дослідження в лабораторію.

У першу чергу це стосується хворих, які перебувають у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії.

За словами Некрасової, всього з початку епідемії було взято 533 зразки, на сьогоднішній день з них досліджено 108 зразків і у 85 випадках підтверджено захворювання на пандемічний грип А/H1N1.

Вона також зазначила, що зараз вже не потрібно проводити дослідження по кожному випадку захворювання, оскільки вартість одного дослідження становить 220 гривень.

Крім того, Некрасова підкреслила, що поширення вірусу відбувається так швидко, що просто необхідно визначити якусь кількість досліджень для об'єктивного аналізу, який би підтвердив, що дійсно серед захворілих більшість людей - це хворі на пандемічний грип А/H1N1.

За її словами, ці дослідження необхідно зробити для того, щоб зрозуміти як діяти при таких хвилях епідемії.

Некрасова повідомила, що центральна лабораторія проводить до 50-60 досліджень щодня.

"За цими даними поки що ми можемо сказати що десь 85% від усіх позитивних результатів - це грип А/H1N1", - повідомила вона

Реклама:

Головне сьогодні