Тест

Двох бегемотих з Ізраїлю затримали в порту Одеси

Тварин поки не пропускають представники Держкомітету ветеринарної медицини, повідомляє УНІАН.

За словами представників порту й корабля, є "якісь проблеми з документами, оскільки бегемоти здорові". Процес вивантаження ще не починався.

Водночас, представники Миколаївського зоопарку, що заплатив за перевезення тварин 280 тисяч гривень, розраховують на благополучний фінал і вже збираються показати своєму "хлопчикові" обох "дівчаток", щоб він обрав собі одну. Після цього друга поїде до Харківського зоопарку.

Бегемотів із ізраїльського зоологічного парку "Рамат Ган", розташованого в Тель-Авіві, Миколаївський звіринець отримав безкоштовно, сплативши лише їхню доставку.

Раніше, в листопаді 2008 року, в зоопарку померла самка бегемота Стела. Відразу після її смерті співробітники Миколаївського зоопарку почали підшукувати по світу самку для овдовілого Казимира й домовилися із зоопарком Тель-Авіва.

Коли документи були практично оформлені, про відправку "нареченої" дізналися в Харківському зоопарку й попросили для себе ще одну самку бегемота. В результаті до України з Ізраїлю відправили двох молодих самок віком 2-3 років.

Всього в Україні разом із овдовілим миколаївським Казимиром залишилися 4 бегемоти - одна самка похилого віку (50 років) у Київському зоопарку й два самці - в Харкові.