В Україні заборонили "Mein Kampf" Гітлера

— 12 листопада 2009, 18:30

Національна експертна комісія з питань захисту суспільної моралі на своєму засіданні визнала книги Адольфа Гітлера "Mein Kampf" та Володимира Істархова "Удар русских богов" такими, що не відповідають українському законодавству, повідомляє "Коммерсантъ".

Зокрема, комісія визнала, що книга Гітлера, видана одним з харківських видань, містить інформацію, що пропагує ідеологію фашизму (нацизму, расизму), розпалює національну та релігійну ворожнечу, принижує та ображає єврейську націю і інші нації за національними ознаками.

У зв'язку з цим було прийняте рішення вивчити питання про дотримання видавцями авторських права, а висновки Нацкомісії напрати виданню з метою, щоб попередити з його сторони можливі порушення діючого законодавства.

Що ж стосується книги Володимира Істархова, то комісія виявила в ній публічні висловлювання, направлені на розпалення ненависті та ворожнечі по відношенню до євреїв як нації, іудеїв та християн як представників світових релігій.

А також експерти помітили інформацію, яка принижує та ображає єврейську націю за національною ознакою, пропагує неповагу до національних та релігійних святинь.

Про прийняте стосовно книги "Удар русских богов" рішення Нацкомісія з питань моралі має намір проінформувати Службу безпеки.

Реклама:

Головне сьогодні