У європейських авто з'являться "чорні скриньки"

— 13 листопада 2009, 11:25

Незабаром на автомобілі в країнах Євросоюзу встановлюватимуть щось на кшталт "чорної скриньки", повідомляє ТСН з посиланням на ВВС.

Спеціальний пристрій фіксуватиме 20 ключових параметрів під час руху машини, серед них - швидкість, траєкторія руху, використання водієм гальм і сигналів.

Днями Єврокомісія отримала доповідь спеціальної науково-технічної групи, яка протягом останніх трьох років вивчала можливість запровадження ретельного і постійного контролю за діями водіїв.

Експерти висловилися за установку спеціального пристрою, який здатний фіксувати дані під час руху. Доступ до цієї інформації матиме поліція, а також страхові компанії в разі аварій.

Так, завдяки новій технології питання про те, хто винен у дорожньо-транспортних пригодах, вирішуватиметься фактично миттєво, на основі точної і повної інформації.

Автомобільна "чорна скринька" буде здатна також передавати на антени поліції сигнал у випадку, якщо водій у декілька разів перевищуватиме граничну швидкість або здійснюватиме інші грубі порушення правил руху.

Реклама:

Головне сьогодні