Тест

Adidas планує випуск кросівок для бідних

Компанія Adidas незабаром планує випуск нових кросівок для малозабезпечених жителів землі, повідомляє Німецька хвиля.

Подейкують, що кросівки коштуватимуть всього один євро. Однак, як зауважив офіційний представник Adidas Ян Рунау, ще не відомо, чи кросівки справді коштуватимуть лише один євро або, може, трошки більше.

Випуск дешевого спортивного взуття заплановано в рамках так званого соціального бізнес-проекту, коли ціна на товар тільки-тільки покриває витрати на матеріал та виробничі кошти. Таким чином спортивне взуття стане по кишені найбіднішим верствам населення.

Пілотний проект, який розпочнеться наступного року, передбачає спочатку виробництво і збут дешевих кросівок у Бангладеш. Відповідну угоду про наміри вже підписано.

Не з'ясованим ще залишається й питання про те, як саме виглядатимуть кросівки: чи матимуть вони, зокрема, три типові для Adidas смужки. Цілком імовірно, що Adidas взагалі відмовиться від логотипу на дешевих черевиках при реалізації цього проекту.

"Ми перебуваємо ще тільки в самому початку", - наголосив представник компанії.

Ініціатором такого проекту став лауреат Нобелівської премії Мухаммед Юнус. Його ідея полягає в тому, щоб сприяти розвитку виробництва саме в найбідніших країнах. На його переконання, це сприятиме забезпеченню бідних верств населення дешевими товарами й водночас допоможе створити робочі місця.