Тест

Нелегальні мобілки відключатимуть по плану

Про це повідомляє прес-служба Українського центру радіочастот (УДЦР).

УДЦР також заявляє, що до нього не надходило інформації від операторів про технічну неможливість повідомити абонентам про знаходження кодів ІМЕІ їх телефонів у "сірому списку" або їх відключення від надання послуг.

Відтак на підставі отриманих від операторів стільникового зв'язку даних УДЦР сформував "сірий список" кодів ІМЕІ мобільних телефонів, що обслуговуються операторами.

Зазначені "сірі списки" 16 листопада 2009 року УДЦР офіційно передав операторам стільникового зв'язку.

Згідно з чинними ліцензійними умовами оператори мобільного зв'язку повинні направити абонентам мобільних телефонів, коди ІМЕІ яких увійшли до "сірого списку", відповідне попередження та через 3 місяці з дати першого підключення такого телефону до мережі припинити його обслуговування.

[L]Нагадуємо, до "сірого списку" заносяться коди ІМЕІ мобільних телефонів, що підключилися до мережі оператора, законне походження яких на Україні не підтверджено.

Код ІМЕІ - це міжнародний ідентифікатор мобільного обладнання, який складається з 15 цифр і є унікальним для кожного мобільного телефону. Код встановлюється на заводі при виготовленні телефону і слугує для його ідентифікації в мережі оператора.

"Українська правда. Життя"