Найдорожче житло у світі за версією Forbes

Щоб скласти такий рейтинг найдорожчого житла, виставленого на продаж, Forbes використав дані міжнародних компаній, які продають такі елітні будинки. Видання обмежило список лише домами і апартаментами, а не комплексами домів. Втім, ранчо з резиденціями журналісти дозволили позмагатись за членство у такому ТОП найдорожчих.

Як пише видання, чимало продавців зробили суттєві знижки на свою нерухомість. Втім, деякі нинішні власники розкішних вілл впевнені, що дев'ятизначні цифри у вартості їхньої нерухомості приваблять покупців.

Ще у березні вдова відомого продюсера Барона Спеллінга Кенді виставила на продаж особняк The Manor. Дім творця серіалів "Ангели Чарлі" та "Династія" може потрапити в руки нового власника за 150 мільйонів доларів.

Ця сума за триповерховий будинок, побудований у 1991 році в стилі французького шато, зробила The Manor найдорожчим житлом у світі.

Загальна площа будинку складає 5200 квадратних метрів, площа прилеглої земельної ділянки - 0,5 гектара. Висота стель досягає 9 метрів. The Manor розташований у фешенебельному районі Holmby Hills Лос-Анджелесу.

Найдорожчий будинок у світі. Фото "Сегодня"
Крім величезної кількості спалень, віталень і ванних кімнат, в особняку є кінозал, боулінг, винний льох з кімнатою для дегустації вин, спортивний зал, бібліотека, кімната для зберігання виробів зі срібла, а також приміщення для пакування подарунків. На горищі будинку розташований салон краси, нагадує Лента.ру.

А Forbes додає деталі: вікна будинку виходять на сади прилеглої до особняка території. Перед входом у будинок розташований великий фонтан.

Вартість The Manor виявилась вищою, ніж ціна минулорічного рекордсмена рейтингу - особняка Fleur De Lys, що теж знаходиться у фешенебельному районі Holmby Hills. За цей дім його власники просять 125 мільйонів доларів.

Fleur De Lys побудований так, що повторює архітектуру палацу Louis XIV у Версалі. Цей дім з гаражем на 9 авто, 50-місним кінозалом і бібліотекою опинився на другому місці цьогорічного рейтингу найдорожчого житла у світі.

Третє місце дісталося дому Updown Court за 117 мільйонів доларів, розташованому в британському графстві Суррей. У цьому будинку є аж 103 кімнати, і він більший, аніж Букингемський палац британської королеви.

У ньому знайдеться місце для розміщення 8 лімузинів. Ванні кімнати у домі мармурові, крім того, в особняку є кілька бальних залів, зал для гри у сквош тощо.

На четвертому місці опинилась французька вілла Villa Leopolda, яка знаходиться на французькій Рив'єрі.

Villa Leopolda. Фото montecarlo.fm
У будинку - 11 спалень, сауна, багато балконів і терас. Каміни, кухня під відкритим небом, басейни - все це можна придбати за 102 мільйони доларів.

П'яте місце у списку найдорожчого житла, виставленого на продаж, розділили між собою особняк Albemarle у Вірджинії і особняк Tranquility, який знаходиться в районі озера Тахо у штаті Невада (США). За ці будинки їхні нинішні власники просять заплатити 100 мільйонів доларів.

Іншими учасниками цього рейтингу люксових домів є вілла Villa La Palladiana у Франції (76 мільйонів доларів), особняк у Нью-Йорку і ранчо Hummingbird Ranch в Каліфорнії (обидва вартістю 75 мільйонів доларів), вілла Cielo de Bonaire в Іспанії (74 мільйони доларів) і особняк в Bel Air у передмісті Лос-Анджелеса (72 мільйони доларів).

Замикає рейтинг ранчо BootJack Ranch в штаті Колорадо вартістю 68 мільйонів доларів.

За матеріалами Forbes

Реклама:

Головне сьогодні