40% українських дітей вважають, що їхні права порушують власні батьки

— 19 листопада 2009, 15:13

Про це заявило представництво дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) на прес-конференції у четвер, повідомляє "Інтерфакс".

"Бідність серед дітей залишається високою і боротьба з нею повинна стати одним з пріоритетів національної політики України", - сказала представник ЮНІСЕФ в Україні Юкіе Мокуо.

За даними ЮНІСЕФ, в 2008 році в Україні за межею бідності знаходилося 26,4% сімей з однією дитиною, 42% сімей з двома дітьми і 76,4% багатодітних сімей (сім'ї у яких четверо і більше дітей).

Мокуо підкреслила, що в попередні роки в допомогу таким сім'ям в Україні виділялося лише 1,4% від ВВП.

Крім того, Мокуо закликала українську владу провести необхідні реформи в системі охорони здоров'я. За її словами, необхідно підсилити профілактику захворювань через імунізацію, посилити роботу щодо попередження поширення ВІЛ серед дітей і молоді.

Водночас міністр з питань сім'ї, молоді і спорту Юрій Павленко навів дані, згідно з якими понад 50% дітей в Україні заявляють, що в родинах найчастіше порушуються їхні права в частині висловлювань власної думки і переконань.

За даними міністра, 29% дітей зазначають, що порушується їхнє право на якісну медичну допомогу, а ще 23% заявили про порушення права на освіту.

Павленко підкреслив, що 40% дітей при цьому заявили, що найбільш часто їх права порушують члени родини: батьки, сестри і брати, ще 30% заявили, що їхні права порушують однолітки.

Реклама:

Головне сьогодні