У Каліфорнії можуть заборонити великі телевізори

— 19 листопада 2009, 17:23

У правилах, прийнятих енергетичною комісією Каліфорнії, йдеться, що усі телевізори з розміром екрану до 58 дюймів по діагоналі (близько 150 сантиметрів) мають до 2011-го року споживати на третину менше енергії, ніж на сьогоднішній день, повідомляє ВВС,

Телевізори великих розмірів складають сього 3% від загальної кількості, тож їх нові правила не стосуватимуться.

Та вже до 2013-го року вимоги стануть жорсткішими - до цього часу енергоспоживання телевізорів планують скоротити на 50%.

Прибічники цих рішень стверджують, що в результаті штат зекономить більше 8 мільярдів доларів протягом найближчих 10 років.

Щоправда, проблема полягає в тому, що під нової стандарти економії електроенергії відповідають лише чверть усіх телевізорів, що продаються зараз у Каліфорнії.

Представник комісії Джулія Левін заявила про свою впевненість у тому, що виробники техніки зможуть пристосуватися до нових стандартів.

"Це зекономить гроші споживачів, допоможе здоров'ю населення і призведе до новогї хвилі інновацій", - впевнена Левін.

На сьогоднішній день приблизно 10% енергії, яку споживають мешканці Каліфорнії, йде на перегляд телевізорів.

При цьому більше за всіх електроенергію споживають саме телевізори нового покоління з плазмовими екранами - їх заразу Каліфорнії близько 90% від загальної кількості - вони майже у 1,5 рази витратніші, ніж апарати зі звичайним кінескопом.

Захисники навколишнього середовища вітають починання каліфорнійської влади і заявляють, що у результаті штату не доведеться будувати нову електростанцію.

Однак критики стверджують, що цей захід лише підвищить вартість телевізорів та вдарить по кишеням споживачів.

Реклама:

Головне сьогодні