Курець відсудив у Philip Morris 300 мільйонів доларів

— 20 листопада 2009, 11:40

Присяжні суду Південної Флориди визнали, що недбалість тютюново компанії Philip Morris USA стала причина розвитку емфіземи легенів у колишнього курця Сінді Ногл.

Таким чином, виграний позов від 61-річної жінки став найбільшим серед тисячі скарг проти тютюнових компанії, повідомляє The Associated Press.

"Сінді визнала в суді свою провину у тому, що почала палити. Але Philip Morris відмовилися взяти на себе відповідальність за її емфізему, хоча вона була активним курцем їхніх цигарок протягом 25 років", - розповів адвокат жінки Роберт Келлі.

Згідно з рішенням суду, тютюнова компанія має виплатити Сінді Ногл 56 мільйонів доларів компенсації видатків на лікування та 244 мільйони штрафу за те, що не попередила курця про можливий ризик захворювань.

Сінді Ногл почала курити у 1968-му році, коли їй було 20 років. Жінці здавалося, що так вона виглядає старшою.

Та протягом наступних 25 років Ногл не могла впоротися зі шкідливою звичкою. І лише у 1993-му році жінка змогла кинути палити за допомогою антинікотинових пластирів.

За довгі роки паління у Сінді розвинулася емфізема легенів і тепер жінка залежить від апарату штучного дихання і практично не може пересуватися без чиєїсь допомоги.

За останні роки до суду Південної Флориди було направлено 8 тисяч позовів проти тютюнових компаній.

Реклама:

Головне сьогодні