Банда вбивала людей заради жиру, який продавали

— 20 листопада 2009, 12:45

Банда імовірно діяла на ізольованих дорогах, заманюючи людей, які нічого не підозрювали, вигідними пропозиціями про роботу. Потім їх вбивали, а жир жертв продавали за ціною 15 тисяч доларів за літр, повідомляє ВВС.

Банду називають "Піштакос" - за ім'ям героя стародавньої перуанської легенди, який нападав на перехожих на далеких дорогах і вбив їх в ім'я жиру. В цілому, як вважає поліція, на совісті членів банди - до 60 осіб, зниклих в цьому районі.

Перший з підозрюваних був затриманий на початку листопада на автовокзалі перуанської столиці Ліми; при ньому був виявлений людський жир. Слідом за цим були проведені й інші арешти, однак деякі з ймовірних членів банди, у тому числі двоє громадян Італії, досі в розшуку.

На прес-конференції в перуанській столиці Ліма поліцейські продемонстрували журналістам два бутлі з людським жиром і фотографії передбачуваної жертви. Як сказав кореспонденту агентства Reuters представник поліції Ангел Толедо, підозрювані "розповіли про те, як вони вбивали людей з метою отримання їх жиру в примітивних лабораторіях і продажу його".

При цьому назв європейських косметичних або фармацевтичних компаній, в які, ймовірно, вбивці продавали жир і тканини вбитих, перуанські правоохоронці не згадували.

Генерал Фелікс Бурга, який очолює кримінальний розшук країни, підкреслив: є ознаки того, що з території Перу здійснювалася координація "міжнародної мережі з контрабанди людського жиру".

Агентство Associated Press, в свою чергу, наводить слова полковника поліції Хорхе Мехія про те, що один із затриманих в деталях описав процедуру вбивства жертви, витяги з неї жиру і подальшого продажу його посередникам в Лімі.

Крім того, підозрюваний стверджує, що лідер банди Хіларі Кудена чинив такі вбивства протягом десятиліть.

Реклама:

Головне сьогодні