З понеділка поновлюється навчання, але не всюди

— 20 листопада 2009, 16:33

Таке рішення прийняла Державна надзвичайна протиепідемічна комісія на засіданні в п'ятницю, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на першого віце-прем'єра Олександра Турчинова.

"У зв'язку зі зниженням рівня захворюваності ми ухвалили рішення, що в більшості областей відновимо виховний і навчальний процес", - сказав він.

При цьому в окремих регіонах, де за словами Турчинова, епідеміологічна ситуація ще не стабілізувалася, прийнято рішення про продовження карантинних заходів.

Так, у Дніпропетровській області в кількох районах навчальний процес розпочнеться 25 листопада.

Крім того, комісія прийняла рішення до 25 листопада продовжити карантин у кількох районах Закарпатської області, у тому числі в Ужгороді, а також у районах Київської, Полтавської, Рівненської області та в столиці.

Разом з тим, до 27 листопада продовжено епідеміологічні заходи у Вінницькій, Кіровоградській та Чернівецькій області.

Турчинов наголосив, що дитсадки в Київській області почнуть свою роботу вже 23 листопада, а рішення по поновлення роботи навчальних закладів у Чернігівській області буде прийнято в суботу, 21 листопада.

Таке рішення комісії, за словами Турчинова, ґрунтувалося на тому, що "ситуація з захворюваністю у всіх регіонах різна".

Мінпаливенерго та міськадміністраціям дали доручення для того, щоб існуючу паузу до поновлення всіх навчальних установ можна було використати для забезпечення шкіл, вузів і дитсадків теплом і підготувати відповідні санітарні умови.

Також комісія прийняла рішення звільнити учнів від необхідності надання медичних довідок за період введення карантинних заходів.

Разом з тим, Державна надзвичайна протиепідемічна комісія прийняла рішення про збереження в Україні найвищого рівня епідеміологічної небезпеки захворюваності грипом і ГРВІ.

Він також повідомив, що комісія вирішила надати право продовжувати або скасовувати карантин у вищих навчальних закладах, а також вводити або скасовувати протиепідемічні заходи облкомісіям, що повинні враховувати думку регіональних санлікарів.

Реклама:

Головне сьогодні