Знаменита рукавичка Джексона продана за 350 тисяч доларів. Фото

— 23 листопада 2009, 11:33

Кінцева ціна в дев'ять разів перевершила первісну вартість лота - до початку торгів фахівці оцінювали рукавичку в 60 тис. доларів, повідомляє ВВС.

Реліквію придбав бізнесмен із Гонконгу Хоффман Ма, представник великого готелю в Макао. Тепер рукавичка буде виставлена в одній з вітрин готелю.

Разом з податками та додатковими комісійними зборами, покупка обійшлася Ма в 420 тис. доларів.

Всього на аукціоні в нью-йоркському Hard Rock Cafe було представлено близько 70 речей, що колись належали королю поп-музики.

Куртка, яку Джексон носив, гастролюючи зі своїм альбомом "Bad" в 1989 році, пішла за 225 тис. доларів, а за фетровий капелюх Джексона один з покупців віддав 22 тис. доларів.

Крім того, на торги були виставлені листи співака і афіші з його концертів, а також портрет Чарлі Чапліна, який Майкл намалював, коли йому було дев'ять років.

На аукціон з'їхалися тисячі колекціонерів і шанувальників Джексона з усього світу.

За словами одного з учасників торгів Даррена Джуліо, за речі Джексона були віддані більшу суму, ніж за предмети, що колись належали Елвісу Преслі або Мерлін Монро.

[L]"Це пю і творчості", - зазначив Джулієн.

Нагадаємо, Майкл Джексон помер на 51-му році життя від зупинки серця в своєму будинку в Лос-Анджелесі 25 червня нинішнього року.

Його смерть кваліфікована слідством як насильницька. Розтин показав, що співак помер від передозування сильнодіючих медичних препаратів.

Джексона поховали 4 вересня на кладовищі Forest Lawn.

Реклама:

Головне сьогодні