Російський мільярдер купує мерседес Гітлера

— 24 листопада 2009, 11:17

Фройліх стверджує, що за замовленням російського клієнта, ім'я якого не називається, він розшукав автомобіль Адольфа Гітлера в гаражі одного колекціонера машин у місті Білефельд на Заході Німеччини, повідомляє ВВС.

За даними газети Express, яка виходить у Кельні, Фройліх підтвердив автентичність темно-синього "мерседеса" 770K з відкритим верхом завдяки збереженим документами і старим фотографіям.

У минулу п'ятницю, розповів Фройліх, російський покупець прилетів до Німеччини на приватному літаку, щоб оформити угоду.

Цьому, за словами німецького дилера, передувала юридична перевірка - посередник хотів переконатися, що продаж антикварного автомобіля не суперечить законодавству Німеччини.

"Слідчі не заперечували. Їх турбувало тільки, щоб на машині не було видно нацистської символіки", - наводить слова Express Фройліха.

Він повідомив також, що, крім "мерседеса" Гітлера, росіянин викупив цілу колекцію старовинних автомобілів. При цьому лімузин фюрера обійдеться йому в суму від 4 до 10 млн євро (від 6 до 15 млн доларів).

Німецький антиквар простежив історію броньованого кабріолета.

Автомобіль був замовлений для Гітлера в 1935 році і регулярно з'являвся в кадрах військових парадів, які приймав нацистський лідер.

Після війни автомобіль потрапив в Австрію, потім його відправили в автомобільний музей в Лас-Вегасі, а звідти він повернувся до Німеччини. Реліквію придбав баварський власник броварні, вдова якого після смерті чоловіка в 2008 році продала машину колекціонеру в Білефельд.

Фройліх розповів інформагентству DPA про технічні характеристики його головної знахідки.

"Мерседес" 770К важить п'ять тонн, має двигун потужністю 400 кінських сил і витрачає 40 літрів бензину на 100 кілометрів шляху. Він оснащений куленепробивним склом товщиною 4 см і сталевим щитом за заднім сидінням.

Бензобак лімузина вміщує 300 літрів палива. Машина може розвивати швидкість до 180 кілометрів на годину. Згідно з показниками спідометра, пробіг автомобіля становить всього 33 тисячі кілометрів.

Реклама:

Головне сьогодні