Росіяни на Lamborghini і Bugatti влаштували гонки у Швейцарії. Наслідок – ДТП

— 25 листопада 2009, 12:03

За даними журналістів, у ніч на 20 листопада водії чотирьох машин класу люкс - Lamborghini Murcielago, Bugatti Veyron, Mercedes McLaren і Porsche Cayenne Turbo - влаштували перегони на дорозі з Женеви до Лозанни, що проходить через населені пункти, повідомляє ВВС.

Як стверджують очевидці, слова яких цитує місцева преса, машини постійно випереджали один одного, швидкість їх руху перевищувала 220 кілометрів на годину.

Водій Lamborghini не впорався з керуванням і врізався в Volkswagen Golf, який рухався в тому ж напрямку. За кермом цього автомобіля виявився 70-річний пенсіонер з Німеччини, який отримав серйозну черепно-мозкову травму і був госпіталізований.

За даними журналістів, у лікарню потрапив і винуватець аварії; троє інших учасників перегонів, машини яких не постраждали, поїхали з місця події до приїзду поліції.

Офіційний представник МЗС Росії Андрій Нестеренко у вівторок повідомив, що російське дипломатичне відомство продовжує відстежувати ситуацію з аварією в Швейцарії.

"Попередня інформація, яку ми отримали, на даний момент досить обмежена з урахуванням таємниці ходу розгляду, проведеного швейцарськими владою. Мова йде про чотирьох російських громадян", - зазначив Нестеренко.

За словами Нестеренка, четверо росіян, чиї імена поки не розголошуються, були відпущені під заставу і перебувають на волі.

Разом з тим, за даними швейцарської газети Tribune de Geneve, безпосередній винуватець аварії був затриманий. Видання також повідомляє, що троє з учасників ДТП ще в неділю вилетіли з країни на борту приватного літака до батька, який нібито живе в Стамбулі.

За інформацією Tribune de Geneve, в крові водія Lamborghini виявилося 1,1 проміле алкоголю, що перевищує допустимі норми у Швейцарії. Видання також відзначає, що винуватець аварії зареєстрований в кантоні Женева, однак має права російського зразка, які в Швейцарії не визнаються.

За даними преси, дорогі автомобілі, якими керували росіяни, були взяті напрокат. Вартість оренди Bugatti Veyron складає 32 тис. доларів на день, проте в Tribune de Geneve з'ясували, що в кантоні Женева такої машини для оренди немає.

Тим часом, у російських ЗМІ з'явилася інформація про те, що учасниками історії стали сини відомого російського бізнесмена.

Ким би не був винуватець ДТП, за швейцарським законодавством йому може загрожувати до 4,5 років тюремного ув'язнення.

Реклама:

Головне сьогодні