Тест

"Міс арабського світу 2009" важить 90 кг. Фото

"Міс арабського світу" - дівчина з Саудівської Аравії Мувадда Нур. Вона досить відрізняється від традиційних міс, адже важить 90 кілограмів і носить хіджаб, пише Inopressa з посиланням на видання Corriere della Sera.

Та коли Мувадда Нур продефілювала по подіуму, члени журі "Міс арабський світ 2009" одностайно віддали перевагу їй. Більш того, вони заявили, що саме представниця Саудівської Аравії повинна стати уособленням арабської краси на Землі.

Після нагороди новоспеченій міс, як годиться, вручили квіти, стрічку переможниці, і ... фальшиву корону з фальшивими камінням на голові, додає видання.

Тим часом з подачі провідною ліванського блогу, на якому обговорюються досить сміливі теми, почалася дискусія.

Хтось сподівався, що переможницями конкурсу стануть чарівні красуні, що потрапили до фіналу: представниці Лівану, Сирії, Йорданії і Тунісу. Але їм довелося задовольнятися фотографією поруч з Муваддою, яка значно товстіша за суперниць.

Навіть через два тижні після конкурсу дискусія не припиняється. Думки жінок відрізняються категоричністю: від схвалення рішення журі до повного неприйняття: "Вона дійсно далека від стандартів, які висували на конкурсі краси".

"Це жінка, яку б матері хотіли бачити дружиною свого сина, і й жінка, на якій не будь-який син хотів би одружитися", - кажуть інші.

Деякі ставлять питання про те, яку роль у перемозі Мувадди зіграла політика: протягом багатьох років у конкурсі перемагали дівчата з Каїра або Бейрута, кілька разів перемагали палестинки, але жодного разу не ставала переможницею громадянка Саудівської Аравії, і це могло здатися неввічливим.

У першому інтерв'ю "нетрадиційна" міс краси вважає за краще не говорити про майбутні проекти. Вона мріє вийти заміж і мати дітей.

Її просили знятися для обкладинки тижневика. Ніяких проблем, каже Мувадда, але вона вже навчилася не йти на компроміси: фотографуватися - тільки в хіджабі.

Усі фото freshpics.blogspot.com